✓ 10 Hadiah Hari Jadi Untuk Lelaki Kawan / Pasangan

Setiap orang sentiasa mahu memberikan yang terbaik untuk pasangan atau insan istimewa dalam hidup mereka. Lebih-lebih lagi pada hari istimewanya iaitu hari lahirnya.

Hari lahir memang sinonim dengan pemberian hadiah. Jadi apakah jenis hadiah yang sesuai untuk pasangan atau teman lelaki Anda?

Di sini kami akan menyediakan rujukan untuk hadiah hari jadi untuk suami atau pasangan atau rakan lelaki Anda.

1. Action Figure

hadiah hari jadi untuk budah lelaki action figure

Nah, yang ini sesuai jika teman lelaki Anda peminat anime Jepun atau filem animasi lain. Memberi action figure sebagai hadiah membuatkan mereka berasa seperti orang paling bertuah di dunia!

Lebih-lebih lagi jika apa yang Anda berikan adalah action figure unik watak kegemarannya, yang hanya terdapat sedikit di dunia!

Dijamin, dia tidak akan melupakan hari lahir ini sepanjang hayatnya! Selain itu, Anda juga perlu mempertimbangkan koleksi action figure yang sudah dimiliki oleh teman lelaki Anda.

Pilih mana yang lebih seronok, beli action figure baharu yang tidak dimilikinya atau beli figure watak daripada koleksi anime atau filem kegemarannya untuk menjadikan koleksi itu lebih lengkap.

Anda boleh menemui pelbagai action figure seperti One Piece, Dragon Ball atau Star Wars pada harga yang bersesuaian dengan bajet Anda di kedai dalam talian di pasaran Shopee, atau Lazada.

2. Pisau Lipat

hadiah hari jadi untuk lelaki yang murah pisau lipat

Jika teman lelaki Anda suka mengembara dalam alam, Anda mesti memberikan pisau lipat ni.

Ya, pisau lipat atau lebih popular dengan nama swiss army knife ini adalah gabungan alatan serba boleh yang boleh digunakan untuk pelbagai perkara dalam kehidupan seharian mahupun ketika melancong.

Dengan memiliki pisau ini, lelaki Anda akan menjadi lebih berguna daripada sebelumnya kerana dia boleh melakukan lebih banyak lagi dengan pisau ini.

Harga untuk pisau lipat berbeza-beza, bergantung pada varian dan fungsi. Salah satu yang paling disyorkan ialah pisau lipat Grand Harvest Multifungsi.

Produk buatan Victorinox diketahui mempunyai kualiti material yang sangat baik, kuat, tidak mudah rosak, dan praktikal apabila digunakan.

Terdiri daripada pisau, gunting mini, kikir mini, pembuka botol, pembuka botol besar yang berfungsi sebagai pemutar skru minus (-), pembuka tin dan pemutar skru plus (+).

3. Peralatan Muzik

peralatan muzik gitar

Jika teman lelaki Anda berada dalam kumpulan atau suka bermain muzik, Anda boleh membelikannya alat muzik tersuai yang dibuat khas untuknya.

Gitar juga boleh menjadi hadiah hari jadi yang unik untuk teman lelaki Anda, asalkan Anda membuatnya sendiri di tukang membaiki gitar dengan reka bentuk yang sesuai untuk teman lelaki Anda.

Anda juga boleh mencari gitar berkualiti dari jenama Yamaha. Satu contoh ialah Yamaha Guitar Classic C-315 yang diperbuat daripada bahan berkualiti tinggi dengan kemasan dan leher nipis, lebar kepala fret 52 mm, dan ketebalan badan 94-100 mm.

Atau jika Anda tidak mahu menghabiskan wang yang mahal, beli sahaja pick gitar yang kelihatan remeh, tetapi sangat penting jika dia kehilangannya.

4. Hoverboard

hadiah hari jadi untuk anak lelaki remaja hoverboard

Satu lagi item istimewa untuk teman lelaki unik Anda ialah hoverboard. Ya, satu perkara ini pasti membuatkan dia terpegun dan teruja apabila Anda memberikannya.

Bagaimana tidak, sekarang hoverboard sangat popular dan disukai oleh hampir semua orang dari kanak-kanak hingga orang dewasa.

Hoverboard ini ialah peranti elektronik hebat yang boleh menjadi mainan kesukaan teman lelaki Anda, serta alat pengangkutan untuk jarak dekat di rumah atau di sekitar rumah.

Tidak perlu bersusah payah mengendalikannya, hanya memanjat dan bersandar ke arah yang Anda mahu pergi.

5. Masakan Buatan Sendiri

hadiah hari jadi untuk lelaki makanan buatan sendiri

Bagi seorang lelaki, dilayan istimewa oleh teman wanitanya adalah sesuatu yang sangat menggembirakan.

Anda boleh memberi hadiah hari jadi pasangan atau teman lelaki Anda makan malam romantis dengan hidangan buatan tangan Anda sendiri!

Jika Anda dan pasangan Anda biasanya makan malam romantis di restoran, Anda boleh pergi ke restoran milik kenalan dan meminta bantuan supaya Anda boleh memasak sendiri untuk teman wanita Anda.

Tetapi jika ia terlalu rumit dan mustahil, tidak salah untuk membuat makanan Anda sendiri dan makan malam romantis di rumah Anda.

Adakah masih mustahil untuk mengadakan makan malam romantis di rumah kerana bilangan ahli keluarga yang ramai?

Tidak mengapa, Anda hanya perlu membungkus makanan istimewa untuk dibawa pulang dan makan tengah hari di taman bandar atau tempat romantis yang Anda berdua suka.

Nah, kunci untuk menjayakan rancangan masakan Anda sendiri sebagai hadiah untuk teman lelaki Anda ialah memasak menu kegemarannya!

6. Electric Shaver

pencukur philips pq206

Bolehkah Anda bayangkan jika teman lelaki Anda sentiasa kelihatan kemas dengan misai dan janggut yang dicukur kemas?

Mesti seronok sangat melihat dan menyentuhnya? Jika begitu, mengapa tidak berikan sahaja pencukur elektrik yang berkualiti?

Sebagai contoh, Anda boleh memilih Philips Electric Man Shaver Tiger PQ206 sebagai hadiah hari jadi lelaki terbaik.

Philips Shaver PQ206 yang direka bentuk minimalis akan kelihatan cool dan bergaya apabila digunakan oleh teman lelaki Anda.

Teknologi bilahnya yang tajam dan tepat menjadikan hasil pencukur ini sangat bersih. Tak payah susah-susah tukar pisau cukur sampai dua tahun tau!

7. Coffee Maker

coffee maker

Bagi lelaki, kopi adalah seperti sebahagian daripada kehidupan yang tidak dapat dipisahkan.

Bayangkan betapa gembiranya teman lelaki Anda apabila Anda memberinya pembuat kopi sebagai hadiah istimewa pada hari lahirnya. Sudah tentu ia akan lebih menyayangi Anda!

Mempunyai pembuat kopi sendiri membuatkan teman lelaki Anda tidak perlu lagi membelanjakan wang untuk menikmati kopi yang enak di kafe.

Setiap pagi sebelum keluar atau pergi kerja, dia boleh membuat kopi sendiri untuk menyemarakkan pagi.

Coffee maker ni boleh didapati dalam pelbagai jenis dan saiz. Jika Anda mempunyai dana terhad, Anda tidak perlu membeli yang super mahal.

8. Sandwich Maker

sandwich maker

Hadiah hari jadi unik seterusnya yang boleh Anda berikan kepada teman lelaki Anda ialah pembuat sandwich.

Pada waktu pagi, pastikan teman lelaki Anda sentiasa bersarapan, walaupun sarapannya ringkas. Salah satu menu sarapan pagi yang paling mudah ialah roti bakar atau sandwich.

Hadiah yang satu ini boleh membuatkan teman lelaki Anda membuat sarapan paginya sendiri. Anda boleh memilih sandwich maker yang boleh membakar 2 keping roti pada masa yang sama.

Dan pilih yang sudah menggunakan bahan atau salutan tidak melekat dan produknya mudah dibersihkan.

9. Topi

hadiah hari jadi untuk adik lelaki topi

Bukan sedikit lelaki yang suka memakai topi ke mana sahaja dia pergi. Jika lelaki Anda juga peminat topi, Anda boleh memberinya topi yang bergaya supaya dia kelihatan lebih menawan.

Dia boleh memakai topi khas Anda untuk pelbagai aktiviti, sama ada ke sekolah, kolej, kerja, sukan, atau hanya berjalan-jalan dengan Anda. Terdapat beberapa jenis topi yang Anda boleh pilih.

Topi besbol, sebagai contoh, adalah model topi paling popular yang digunakan secara meluas di pelbagai tempat di dunia kerana ia boleh dipakai untuk hampir semua aktiviti dan boleh disesuaikan dengan pelbagai jenis pakaian lelaki.

Jika Anda memilih topi besbol gelap, tahap keserasian dengan pakaian akan lebih tinggi. Selain topi besbol, terdapat juga fedora. Fedora juga sesuai untuk pelbagai jenis sut lelaki.

Terdapat lebih banyak topi beanie untuk melawan cuaca sejuk dan topi bowler atau derby bagi mereka yang berwajah kurus. Atau Anda juga boleh memilih topi boter yang sesuai dengan blazer.

10. Kek Hari Jadi

kek hari jadi

Hari jadi memang sinonim dengan kek hari jadi. Rasanya tak lengkap nak bagi hadiah istimewa kalau belum hadiahkan kek hari jadi buat pasangan atau teman lelaki Anda.

Kerana budaya kita sekarang adalah meniup lilin dan sebelum meniup lilin dianjurkan untuk berharap dan berdoa.

Tetapi ia hanya budaya, Anda mungkin percaya dan mungkin tidak mempercayainya. Tetapi kek hari jadi adalah salah satu hadiah hari jadi terbaik yang boleh Anda pilih.